3 steps away from a perfect joint - Zetla

Hoe draai je een perfecte joint?

Een jointje draaien lijkt eenvoudig maar hoe gaat dat nou eenmaal? Dat wordt allemaal uitgelegd als je verder leest. Er zijn drie stappen tot het draaien van een perfecte joint.

Wat heb je nou precies nodig voor het maken van een joint?

perfecte joint met asbak Maak een joint in 3 stappen

1. Creëer de juiste mix van ingrediënten

Verkruimel een beetje wiet op een schone oppervlakte. Gebruik een grinder om de wiet makkelijker te vermalen, mocht de wiet nog vochtig zijn. Haal de tabak van een sigaret eruit en meng dit door de wiet heen. Je kunt ook kiezen voor een kruidenmengsel maar dat ligt helemaal aan jou. Verdeel het door de helft voor de beste smaak.

2. Bereid de joint voor met vloei en tip

Gebruik het liefst lange vloei, dit bevat dun, bruin papier dat vanuit zichzelf uitgaat als je je joint voor even weglegt. Je hebt keuze uit verschillende maten; de kleinste variant is voor de startende roller aan te raden. De grootste maat vloei helpt iets meer bij het draaien van de joint.

Start je voorbereiding en leg het vloeitje neer met de plakrand naar boven gericht. Voor de stevigheid van de joint en om je lippen niet te verbranden, heb je ook een tipje nodig. Vouw aan een zijde van de tip een klein trappetje . Rol de tip dan helemaal op. De bedoeling van het trappetje is eigenlijk om te voorkomen dat er rook doorheen gaat de tip kan je zien als een kleine filter. Een stukje papier van je sigarettendoos zou ook kunnen helpen als tipje.

3. Rol de joint

Als het geheel stevig is verdeeld, maak je de plakrand vochtig met je tong. Druk de plakrand aan om de joint goed dicht te maken. Nu de joint klaar is, zet je hem rechtop op de tafel en tik je hem met de tipzijde nog een paar keer aan; om de mix goed aan de onderkant verdeeld te krijgen. Aan het uiteinde van de joint kun je de mix goed aandrukken met de filterkant van een sigaret. Zit nu alles goed op zijn plek? Dan draai je het uiteinde van het vloei aan de bovenkant dicht. Dan kan je hem aansteken met de aansteker en kan je gaan genieten van je joint.

Weetje nog niet precies wat je moet draaien? Check dan het verschil tussen Spliff, Joint en Blunt

Geen slimme vloei maar wel een brede? Bekijk hoe je van breed naar smal vloei gaat.

Dat was een manier hoe je een joint kan draaien, want je kunt hem ook binnenstebuiten draaien.

rolling joint

Dat wordt hier uitgelegd uit. De bedoeling van deze methode is om minder van het vloeipapier tijdens het roken ‘binnen te krijgen’. Je begint dan met de plakrand aan de onderzijde en omgedraaid, dus naar het oppervlak toe gericht. Druk de vouwkant van het vloeitje goed aan, zodat de ingrediënten goed blijven liggen. Zodra je gaat rollen met de mix. Zie je dat de plakrand nu weer naar je toe gericht is, maar dan aan de onderzijde. Op het moment dat de joint strak gerold is, maak je de plakrand aan de buitenzijde nat (dus niet de plakrand zelf) om de joint dicht te plakken. Druk de plakrand goed aan. Je houdt nu aan de bovenkant een rand vloeipapier over. Leg de joint weg om de plakrand te laten drogen. Vervolgens als hij helemaal gedroogd is maak je een strakke vouw vanaf het teveel aan papier en scheur je dit gedeelte eraf nu heb je een jointje binnenstebuiten gedraaid.

Conclusie

Je kunt een joint zoals je hebt gezien op verschillende manier in elkaar zetten. Het ligt eraan wat je thuis in de kast hebt om een perfecte joint te draaien en of je een beetje handig bent. Voor het rollen bestaat er ook een joint roller is makkelijker te gebruiken. Het ligt er een beetje aan wat jij prettiger vindt.

Heb je moeite met een perfecte joint draaien? Bekijk onze Zetla Cones, dat zijn voorgedraaide vloei met tip.

Ook vekrijgbaar voor de Grootehandel