Weed Joints vs Cones: What's the Best Way to Smoke Your Weed?

Als het gaat om het roken van wiet, zijn er verschillende manieren om het te doen. Een van de meest populaire manieren is door het roken van een joint gemaakt van lange vloei of cones. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een joint met lange vloei of een joint die is gemaakt met een cone? En welke is de beste optie? In dit artikel vergelijken we wiet joints en cones en geven we je tips voor het kiezen van de beste manier om je wiet te roken.


Wat is een wiet joint?

Een wiet joint is een handgerolde sigaret die gemaakt is van papier en wiet. Het is een van de meest populaire manieren om wiet te roken en wordt vaak gedeeld met vrienden tijdens sociale bijeenkomsten. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten over wiet joints:

 • Een wiet joint kan worden gerold met verschillende soorten papier, waaronder vloeipapier, hennep bladeren en zelfs bladgoud.
 • Wiet joints worden gerold met tabak of zonder tabak. Als je je zorgen maakt over de gezondheidsrisico's van tabak, kun je ervoor kiezen om je wiet joint zonder tabak te rollen.
 • Wiet joints worden vaak gedeeld met vrienden, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit kan leiden tot het delen van ziektes en infecties. Het is daarom verstandig om je eigen joint te roken en het delen van een joint te vermijden.


Wat is een wiet cone?

Een wiet cone is vergelijkbaar met een wiet joint, maar in plaats van het oprollen van papier, wordt er gebruik gemaakt van een kegelvormige papieren huls. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten over wiet cones:


 • Wiet cones zijn vaak gemaakt van hennep of rijstpapier en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en smaken.
 • Wiet cones zijn gemakkelijk te vullen en vereisen geen ervaring in het rollen van wiet. Ze zijn daarom een goede optie voor beginners.
 • Net als bij wiet joints kan een wiet cone worden gerold met tabak of zonder tabak.


Wat zijn de voordelen van wiet joints?

Wiet joints hebben enkele voordelen ten opzichte van wiet cones. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien wilt kiezen voor een wiet joint:

 • Wiet joints zijn relatief goedkoop en vereisen geen extra hulpmiddelen om te roken. Alles wat je nodig hebt is papier en wiet.
 • Het roken van een wiet joint kan een sociale activiteit zijn en kan bijdragen aan de gezelligheid tijdens bijeenkomsten met vrienden.
 • Wiet joints zijn gemakkelijk te rollen, maar vereisen wel enige oefening en vaardigheid. Dit kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een leuke uitdaging zijn, want je kan een joint op meerdere manieren draaien. 


Wat zijn de voordelen van wiet cones?

Wiet cones hebben ook enkele voordelen ten opzichte van wiet joints. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien wilt kiezen voor een wiet cone:

 • Wiet cones zijn gemakkelijk te vullen en vereisen geen ervaring in het rollen van wiet. Dit maakt ze een goede optie voor beginners die moeite hebben met het rollen van een wiet joint.
 • Wiet cones hebben vaak een voorgevormde tip, wat betekent dat je geen extra hulpmiddelen nodig hebt om te roken. Dit maakt het roken van een wiet cone handiger en minder rommelig.
 • Wiet cones zijn verkrijgbaar in verschillende maten en smaken, waardoor je meer keuze hebt als het gaat om het kiezen van de juiste cone voor jou.


Wat zijn de nadelen van wiet joints?

Hoewel wiet joints enkele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien niet voor een wiet joint wilt kiezen:

 • Het rollen van een wiet joint vereist enige vaardigheid en oefening. Dit kan een uitdaging zijn voor beginners die niet bekend zijn met het rollen van wiet.
 • Wiet joints kunnen ook rommelig zijn om te rollen en kunnen leiden tot verlies van wiet als het papier scheurt of de joint niet goed is gerold.
 • Het roken van een wiet joint kan leiden tot gezondheidsproblemen als gevolg van het inademen van tabak. Als je je zorgen maakt over de gezondheidsrisico's van tabak, kun je ervoor kiezen om je wiet joint zonder tabak te rollen.


Wat zijn de nadelen van wiet cones?

Net als bij wiet joints hebben wiet cones ook enkele nadelen. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien niet voor een wiet cone wilt kiezen:

 • Wiet cones zijn over het algemeen duurder dan wiet joints en vereisen extra hulpmiddelen om te vullen, zoals een grinder of een schaar.
 • Het roken van een wiet cone kan minder sociaal zijn dan het roken van een wiet joint, omdat het minder gebruikelijk is om een cone te delen met vrienden.
 • Sommige wiet cones hebben een plastic of metalen filter, wat betekent dat je mogelijk niet de volledige smaak van de wiet krijgt bij het roken van een cone.


Tips voor het kiezen tussen wiet joints en cones

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van wiet joints en cones, kun je een weloverwogen keuze maken over welke optie het beste bij jou past. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen tussen wiet joints en cones:


 • Overweeg je niveau van ervaring met het rollen van wiet. Als je nieuw bent in het rollen van wiet, kan een wiet cone een betere optie zijn, omdat ze gemakkelijker te vullen zijn.
 • Denk na over je budget. Wiet joints zijn over het algemeen goedkoper dan wiet cones en vereisen geen extra hulpmiddelen om te roken, terwijl wiet cones duurder zijn en extra hulpmiddelen nodig hebben om te vullen.
 • Overweeg het sociale aspect van het roken van wiet. Als je het leuk vindt om je wiet te delen met vrienden tijdens bijeenkomsten, kan een wiet joint een betere optie zijn dan een wiet cone.
 • Denk na over je gezondheid. Als je je zorgen maakt over de gezondheidsrisico's van tabak, kun je ervoor kiezen om je wiet joint zonder tabak te rollen of voor een wiet cone te kiezen die geen filter heeft.


Conclusie: Wiet cones vs wiet joints

Of je nu kiest voor een wiet joint of een wiet cone, het belangrijkste is dat je een optie kiest die bij jou past. Als je nieuw bent in het roken van wiet, kan een wiet cone een goede optie zijn vanwege het gemak van het vullen. Als je een ervaren roker bent en het leuk vindt om je wiet te delen met vrienden, kan een wiet joint een betere optie zijn. Onthoud ook dat het belangrijk is om rekening te houden met je gezondheid en te kiezen voor een optie die het beste bij jou past. Wiet joints en cones zijn beide geweldige manieren om je wiet te roken, dus probeer beide opties uit en ontdek welke het beste bij jou past!

Heb je nieuwe spullen nodig om je jointje te roken? Bekijk dan onze vloei, cones, bongs en grinders in onze webshop.