Indica vs Sativa, what is the difference between them? - Zetla

Wat is het verschil tussen Sativa en Indica??

 • Indica VS Sativa: de basis begrijpen
 • Oorsprong van Indica en Sativa
 • Wat is Indica?
 • Wat is Sativa?
 • Medische bijwerkingen

Indica VS Sativa: de basis begrijpen

Indica-soorten zijn fysiek overweldigend, geweldig om uit te rusten met een film of als slaapmutsje voor het slapengaan, terwijl sativa-soorten stimulerend zijn met opbeurende lichaamseffecten die goed passen bij lichaamsbeweging, sociale bijeenkomsten en creatieve projecten, volgens de meeste cannabisgebruikers. Er wordt aangenomen dat indica- en sativa-effecten interageren in hybride soorten.

Indica betekent echter niet altijd 'in de bank' en sativa betekent niet altijd 'energiek'. Het blijkt dat de chemische verbindingen in elke soort, de cannabinoïden en terpenen erin, de effecten bepalen die je zult voelen, niet of het een indica of sativa is. Naarmate het onderzoek vordert en we meer leren over de cannabisplant, blijkt dat de chemische verbindingen in elke soort, de cannabinoïden en terpenen erin, de effecten bepalen die je zult voelen. De wortels van die twee woorden liggen in feite meer in de botanie dan in de effecten.

De overtuiging dat indica's, sativa's en hybriden verschillende effecten hebben, is tegenwoordig nog steeds gebruikelijk in de populaire cannabiscultuur. Als je ooit een apotheek hebt bezocht, heb je waarschijnlijk een budtender een aanbeveling horen doen door te vragen welke van de drie variëteiten je lekker vindt.
Laten we eens kijken naar de oorsprong van de uitdrukkingen 'indica', 'sativa' en 'hybride', evenals hoe het chemische profiel van een cannabissoort in wisselwerking staat met je lichaam om effecten te produceren.

Oorsprong van Indica en Sativa

In de 18e eeuw werden de termen "indica" en "sativa" gebruikt om onderscheid te maken tussen twee soorten cannabis: Cannabis sativa en Cannabis indica. Hennepplanten werden gekweekt voor hun vezels en zaden in heel Europa en West-Eurazië, vandaar het woord 'sativa'. De bedwelmende vormen van Cannabis indica werden gevonden in India, waar ze werden verzameld voor de productie van zaden, vezels en hasj.

Dit is hoe woorden zijn geëvolueerd sinds ze voor het eerst botanisch werden gedefinieerd:
De term 'sativa' verwijst nu naar cannabissoorten met lange, dunne bladeren waarvan wordt aangenomen dat ze stimulerende eigenschappen hebben. Deze soorten van smalbladige drugs (NLD) daarentegen waren oorspronkelijk Cannabis indica ssp. indica-variëteiten.
De term "indica" is geëvolueerd om te verwijzen naar dikke, breedbladige planten waarvan wordt aangenomen dat ze kalmerende eigenschappen hebben. Cannabis indica ssp. afghanica is de wetenschappelijke naam voor deze soorten breedbladige geneesmiddelen (BLD).
De industriële, niet-bedwelmende soorten die voornamelijk worden geoogst voor vezels, zaden en CBD, staan bekend als 'hennep'. Cannabis sativa was de oorspronkelijke naam voor deze plant.

Ondanks het feit dat de meeste cannabissoorten die we consumeren afkomstig zijn van Cannabis indica, worden beide namen gebruikt om de honderden soorten die momenteel op de markt zijn, te categoriseren, zelfs als ze onjuist zijn.

Wat is Sativa?

Hoewel niet alle sativa-marihuanasoorten je een energiek gevoel geven, zullen de meeste gebruikers opmerken dat sativa's de neiging hebben om een "head high" of een opbeurende, stimulerende impact te creëren. Sativa's worden ook vaak gezien als gunstig voor het verminderen van spanning of angst, en veel consumenten waarderen sativa's vanwege hun vermogen om de aandacht te verscherpen en creativiteit/motivatie te vergroten.

Sativa-effecten

Sativa-soorten staan erom bekend dat ze mensen een opgewekt, opbeurend, euforisch en actief gevoel geven. Sativa's worden algemeen beschouwd als soorten voor overdag, die worden gebruikt om je productief, creatief en gefocust te voelen, maar ook om dingen in huis gedaan te krijgen.e.

kegels

Populaire Sativa-soorten

Sativa Zetla

Je kunt een verscheidenheid aan sativa-soorten proberen, en je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van enkele van de meest populaire. De meeste apotheken zouden minstens een paar van deze sativa-marihuanasoorten moeten hebben, omdat ze typisch populair zijn.

 1. Zure diesel
 2. Jack Herer
 3. Groene scheur
 4. Durban Gif
 5. Aardbeien hoest
 6. Amnesia Haze
 7. Super Lemon Haze
 8. Super Silver Haze

Wat is Indica?

Hoewel niet alle indica-soorten je "in de bank" brengen, associëren veel consumenten indica's met sensaties van het hele lichaam, zoals zware ledematen of tintelingen in het gezicht. Indica's zouden volgens hen ook helpen bij ontspanning en slapeloosheid.

Indica-effecten

Indica-soorten staan erom bekend dat ze mensen kalm, euforisch, vrolijk en slaperig maken. Indica-soorten worden vaak 'nachtelijke' soorten genoemd, omdat ze tegen het einde van de nacht worden gebruikt om te ontspannen en tot rust te komen.

Populaire Indica-soorten

Indica Zetla

Er zijn verschillende indica-soorten om uit te kiezen, waarvan je er misschien al veel kent. Deze populaire indica-marihuanasoorten zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke apotheek.

 1. Paarse Pons
 2. Opa Paars
 3. Witte neushoorn
 4. Bubba Kusho
 5. Noorderlicht
 6. Bosbes
 7. Druiven Aap
 8. Blauwe kaas
Sativa vs Indica Zetla

Medische bijwerkingen

Cannabisgebruik gaat vaak gepaard met mogelijke voordelen, maar het kan ook ongunstige bijwerkingen hebben.

Dit bevat:

 • droge mond
 • droge ogen
 • duizeligheid
 • ongerustheid
 • paranoia
 • lethargie
 • verhoogde hartslag
 • verlaagde bloeddruk

THC, niet CBD of andere cannabinoïden, is verantwoordelijk voor het merendeel van deze effecten. Elk cannabisproduct kan echter negatieve bijwerkingen veroorzaken. De manier waarop u het gebruikt, kan ook uw kans op bijwerkingen vergroten.

Het roken of vapen van cannabis kan bijvoorbeeld je longen en luchtwegen irriteren. Als gevolg hiervan kunnen hoesten en ademhalingsmoeilijkheden het gevolg zijn.

Orale cannabisproducten, zoals snoep of koekjes, hebben minder kans op een nadelig effect op de gezondheid van uw luchtwegen.

Geconsumeerde cannabis, met name THC, is echter effectiever omdat het wordt omgezet in 11-hydroxy-THC, wat grotere psychoactieve effecten genereert die bij sommige mensen uren of zelfs dagen kunnen aanhouden.

 

Wil je meer informatie over hoe je moet rollen of wat je moet rollen? Bekijk onze 3-stappengids en het verschil tussen Spliff, Joint en Bluntt

3 stappen verwijderd van een perfecte joint

Verschil tussen Spliff, Joint en Blunt

Bekijk onze producten

Voorgerolde kegels

Vloeipapier

Filters

Voorgerolde kegels voor groothandel